Ska jag använda gratis eller betald VPN?

Det finns många olika VPN-tjänsteleverantörer tillgängliga idag. När du väljer vilken tjänst som är bäst för dig, kommer det att finnas två alternativ. Gratis versioner och betalda versioner.

De flesta betalda versioner kräver en månadsavgift för sin tjänst. Medan båda fungerar bra, det finns flera nackdelar med att använda en gratis VPN-leverantör.

När du undersöker gratis VPN-tjänster tillgängliga, kom alltid ihåg att dessa leverantörer tjänar pengar någonstans.

Oavsett om det är genom att sälja dina data eller installera skadlig kod på din enhet, dessa gratis VPN drar nytta av din användning av sin tjänst.

Det fria alternativet har uppenbarligen den distinkta fördelen att inte ha en initial eller månadskostnad i samband med tjänsten.

Men när du är på marknaden för ett virtuellt privat nätverk, se till att du vet exakt vad du får.

De flesta jämförande test: 4 vpn-tjänster för att surfa anonymt versioner kommer att ha långsammare hastigheter och anslutningar än en betald tjänst skulle. Ett annat problem som personer stöter på med en gratis VPN-tjänst är annonser och popup-fönster som kan associeras med den.

Anledningen till att detta inträffar är att när du använder en gratis tjänsteleverantör kan de sälja dina data till annonsföretag för att betala för sina omkostnader.

Sammanfattningsvis nästan alla gratis VPN-tjänster:

Har begränsade säkerhetsprotokoll
Erbjuder inte stabila anslutningar
Kan bara erbjuda långsamma hastigheter
Kopplar från nätverket regelbundet
Ger ingen kundsupport
Har mycket få servrar tillgängliga
Saknar kompatibilitet med vissa elektroniska enheter

Även om detta kan verka som en rimlig väg att ta, kommer du definitivt att få vad du betalar för.

Med en betaltjänst, anslutningshastighet, kundservice och din integritet kommer alla att vara av bättre värde. Jag har grundligt diskuterat nackdelen med att använda en gratis VPN-tjänst i artikeln nedan: