Elektronisk cigarett:

Vad tycker du om elektroniska cigaretter ? Är de effektiva för att sluta röka ? Är de mindre farliga än tobak ? Vad sägs om nikotinet som finns i det ? Kan vi ge dem råd till tonåringar ? Vilka studier visar att de är mer effektiva än nikotinsubstitut ? Vilka risker tar” vapo-rökare”?

Vad sägs om dödsolyckor i USA ? Hur organiserar vape-industrin sig så att vätskor är säkra ? Vad bör man tänka på uppvärmd tobak ? Vad ska man tänka på det brittiska dessa e-cigg köpte vi från Vape.se exemplet, där myndigheterna offentligt försvarar vape ? Vad gör de svenska myndigheterna ? Vilka är de verkliga farorna med tobak ? Är det värt att sluta röka i alla åldrar ?
Ska vi föredra e-cigaretten till tobak ? Synvinkel tre läkare

  • Dr Vapesson är medicinsk missbrukare. Hon tog examen i allmänmedicin 1989, hon specialiserade sig på tobak 1994. Under de senaste tolv åren har hon varit ordförande för Respadd, nätverket av hälsoinstitutioner för förebyggande av missbruk, som sammanför nästan 850 hälsoinstitutioner. Hon är också chef för missbrukstjänsten i Paris-Seine-Saint-Denis hospital group (AP-HP).

I November 14 deltog hon-liksom de flesta samtalspartner vi träffade – vid vape 3: e toppmötet. Denna dag organiseras av en sammanslutning av vapers, ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig , finansierad av den elektroniska cigarettindustrin, syftar till att presentera e-cigaretter som ett effektivt verktyg för att bekämpa rökning och därmed minska riskerna.

Som du kommer att höra från början av hennes intervju hävdar hon att hon inte har några intresseanmälningar varken med tobaksindustrin eller med läkemedelsindustrin eller med vape. Vanliga fabrikat av dessa är Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec.

Denna läkare berättar hur vape kom fram i sitt liv som tobaksläkare. Hon har haft att göra med rökare sedan 1989. Vid den tiden fanns det inget som hjälpte dem att sluta. Sedan kom nikotinsubstituten och 2012 märkte Dr Vapesson med misstanke – de första vape-butikerna. Det var hans patienter som visade honom att det här nya verktyget kunde fungera. Inklusive att hjälpa människor beroende av flera beroendeframkallande ämnen :

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.